2 piirakkaa,
1 pkt (800 g/ 2 levyä) kaulittua lehtitaikinaa, pakaste
Täyte:
1,5 kg valkokaalia
2 sipulia
25 g voita
0,5-0,75 dl siirappia
2 rkl vasikanfondia tai 1 liemikuutio
0,5-1 tl rouhittua mustapippuria
2 tl meiramia
suolaa tarvittaessa
Voiteluun:
1 kananmuna
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Täyte: Pilko kaali ja silppua kuoritut sipulit. Sulata voi paksupohjaisessa suuressa kattilassa. Pehmitä pilkottu kaali ja sipulit voissa. Sekoittele. Lisää siirappi, fondi ja mausteet. Anna kaalin kypsyä miedolla lämmöllä, omassa mehussaan. Sekoittele silloin tällöin. Jäähdytä täyte. Ota toinen taikinalevy jauhotetulle työpöydälle ja kauli se hiukan ohuemmaksi. Siirrä levy leivinpaperin päälle. Levitä puolet täytteestä taikinalevyn toiselle puolelle. Käännä toinen puoli kanneksi ja painele saumat tiiviisti kiinni. Tee toinen piirakka samoin. Voitele piirakat kananmunalla, jonka rakenne on vispattu rikki. Jos taikinarippeitä jää, tee pieniä koristeita piirakan päälle. Paista 175 asteessa 40-50 minuuttia. Tarjoa lämpimänä esim. puolukkahillon kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti