30 g voita tai margariinia
1 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
4 dl maitoa
suolaa, pippuria
4 kananmunaa
200 g vahvaa juustoraastetta
1 dl kevätsipulisilppua
Sulata rasva kattilassa. Lisää vehnäjauhot, sekoita ja anna kiehahtaa. Lisää maito ja kypsennä 3 minuuttia. Anna jäähtyä hiukan. Erota kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Lisää mausteet, kananmunan keltuaiset, juustoraaste ja kevätsipulisilppu joukkoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele vaahto kevyesti joukkoon. Kaada seos voideltuun, korkealaitaiseen kohokasvuokaan (1,5-2 l). Paista 175 asteessa noin 40-50 minuuttia, älä avaa uunin luukkua paistamisen aikana. Tarjoa kohokas heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti