4 annosta
6 dl vettä
1 rkl lihafondia
3 kookasta perunaa
1 pkt kylmäsavuporo- tai pippurihärkäleikkelettä
¼ purjosipulia
50 g voimakasta sulatejuustoa, esim. Koskenlaskijaa
2 ½ dl kolmen juuston kermaa
Tarjoiluun:
2 esikypsennettyä maissintähkää paloiteltuna
voita
mustapippuria
persiljaa
Mittaa vesi ja fondi kattilaan. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Kuori ja paloittele perunat kattilaan ja keitä ne kannen alla lähes kypsiksi, eli noin 10 minuuttia. Kuumenna maissintähkät voissa paistinpannulla. Mausta ne mustapippurilla. Suikaloi keittoon kylmäsavuporo ja purjo. Lisää sulatejuusto ja hauduta, kunnes juusto on sulanut. Lisää kermavalmiste keittoon, kuumenna liki kiehuvaksi ja annostele keitto tarjoilukulhoihin. Koristele keitto persiljasilpulla. Aseta kulhon päälle maissinpalat puutikkuun painettuna.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti