Tuorejuustokakku kupissa

6 annosta

Pohja:
4 hapankorppua rouhittuna
4 dl fariinisokeria
25 g voita tai margariinia sulatettuna
Täyte:
2 liivatelehteä
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
¼ dl sokeria
1 rkl appelsiinitäysmehua tai likööriä

Kastike:
200 g mansikoita
1/4 dl sokeria

Rouhi hapankorput ohueksi rouheeksi. Sekoita fariinisokeri ja sulatettu rasva joukkoon. Jaa seos annoskuppeihin tai pikkukulhoihin.
Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Vatkaa jääkaappikylmä vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja sokerit hyvin. Valuta liivatelehdet ja sulata ne kiehuvan kuumaan appelsiinimehuun tai likööriin. Lisää liivateseos tuorejuusto-sokeriseokseen hyvin sekoittaen. Sekoita vaniljakastikevaahto joukkoon. Annostele seos hapankorppupohjan päälle kuppeihin ja tasoita pinnat. Peitä kelmulla ja anna kuppien olla jääkaapissa 3 tunnista seuraavaan päivään.
Mittaa kastikkeen aineet kulhoon ja sekoita ne nopeasti sileäksi. Valuta kastike annosten päälle juuri ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti