6 annosta
1 pkt (noin 500 g/4 kpl) karitsan paahtopaistia
1 tl rouhittua mustapippuria
4 keskikokoista sipulia
4 valkosipulin kynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 lihaliemikuutio
½ tl suolaa
2 rkl tomaattipyreetä
kanelitanko ja laakerinlehti
3 dl viiniä tai vettä
1 rkl punaviinietikkaa
½ dl persiljaa silputtuna
1. Anna karitsan paahtopaistin sulaa jääkaapissa yön yli.
2. Avaa paketti, poista paistipaloista kalvot ja leikkaa palat kuuteen osaan.
3. Halkaise sipulit, poista kuoret ja leikkaa puolikkaat lohkoiksi. Kuori ja viipaloi tai silppua valkosipulin kynnet.
4. Kuumenna öljy paistokasarissa ja ruskista lihakuutiot nopeasti.
5. Lisää sipulilohkot ja valkosipuliviipaleet, murenna liemikuutio ja ripottele murut ja suola pannuun. Kypsennä noin 5 minuuttia silloin tällöin sekoitellen.
6. Lisää pyree, kanelitanko, laakerinlehti ja neste. Pane kansi päälle ja hauduta miedolla lämmöllä 20?30 minuuttia. Mausta ruoka kypsennyksen loppuvaiheessa viinietikalla ja lisää tarvittaessa tilkka nestettä pannuun.
7. Viimeistele persiljasilpulla ja tarjoa perunoiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti