Perunamusaka

4 annosta

500 g jauhelihaa
rypsiöljyä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl pizzamaustetta
½ tlk (400 g) tomaattimurskaa
suolaa
4 kypsää perunaa
½ munakoisoa
Juustokastike:
3 rkl rypsiöljyä
4 rkl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
3 dl juustoraastetta
mustapippuria rouhittuna
suolaa

Ruskista jauheliha paistinpannulla tilkkasessa rypsiöljyä. Silppua pannulle sipulit ja jatka kypsennystä muutama minuutti, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää pizzamauste, tomaattimurska sekä suolaa maun mukaan. Keitä seosta hiljalleen kannen alla sen aikaa, kun työstät ruokaa.
Kuori perunat halutessasi ja viipaloi ne. Viipaloi munakoiso pituussuunnassa.
Tee juustokastike. Kuumenna kasviöljy pinnoitetussa kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin.

Lisää maito pienissä erissä seosta voimakkaasti vispaten. Keittele seosta viitisen minuuttia, kunnes se sakenee. Lisää juustoraaste ja mustapippuri. älä anna kastikkeen enää kiehua. Maista kastiketta ja lisää halutessasi suolaa.

Pane puolet jauheliha-tomaattikastikkeesta uunivuoan (20 X 30 cm) pohjalle. Jaa päälle puolet perunaviipaleista ja puolet juustokastikkeesta. Lisää päälle loppu jauheliha-tomaattikastike sekä loput perunat. Jaa päälle loppu juustokastike.

Pariloi munakoisosiivut kuumalla pannulla rypsiöljyssä. Asettele viipaleet kauniisti vuoan päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia, kunnes ruoka on saanut kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti