Karitsacarpaccio

4 annosta

1 pkt (noin 500 g/4 kpl) karitsan paahtopaistia
1-1 ½ tl rouhittua mustapippuria
1?1 ½ tl kuivattua minttua
1 rkl oliiviöljyä

Tarjoiluun:
merisuolaa myllystä
40 g parmesaanilastuja
1 ruukku rucolaa tai muutama salaatinlehti
tuoreita mintun- tai persiljanlehtiä
4 tl oliiviöljyä

1. Anna karitsan paahtopaistin sulaa jääkaapissa yön yli.
2. Poista paistipaloista kalvot.
3. Kuivaa työlauta talouspaperilla ja ripottele mausteet ohueksi kerrokseksi työlaudalle. Pyörittele paistit kauttaaltaan mausteseokseen.
4. Kuumenna öljy pannussa ja ruskista paisteja keskilämmöllä 10?15 minuuttia silloin tällöin käännellen, niin että paistit ovat kauniin ruskeita joka puolelta.
5. Kääri paistit folioon ja jäähdytä huoneenlämpöisiksi.
6. Leikkaa paistit ohuiksi viipaleiksi terävällä veitsellä tai leikkelekoneella ja asettele viipaleet ruokalautasille kauniisti limittäin.
7. Pyöräytä viipaleiden päälle merisuolaa myllystä, ripottele parmesaanilastuja, rucolaa tai ruukkusalaattisilppua ja tuoreyrtinlehtiä päälle.
8. Valuta oliiviöljy annoksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti