10-12 annosta
24?36 vihreää tai valkoista parsaa keitettynä
12 viipaletta ylikypsää korppukinkkua
Kastike:
20 g voita
2 dl maitoa
1 rkl puolikarkeita vehnäjauhoja
3/4 tl suolaa
1/2 tl rouhittua valko- tai mustapippuria
1/2 tl muskottipähkinää
1 dl juustoraastetta
Pinnalle:
1 dl juustoraastetta
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kääri keitetyt parsatangot kinkkuviipaleiden sisään (2?3 parsaa/käärö) ja pane ne voideltuun uunikestävään tarjoiluvatiin. Mittaa kastikkeen aineet kattilaan, kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna kypsyä hiljaa poreillen pari minuuttia. Valuta kastike kinkku-parsakääröjen päälle. Ripottele juustoraaste pinnalle. Gratinoi kuumassa uunissa kunnes pinta on saanut kauniin värin. (Me-lehti 05/2005)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti