Perunasarvet

20 kpl

2 ½ dl maitoa
½ palaa (25 g) hiivaa
1 tl suolaa
½ kananmuna
1 peruna
6 dl vehnäjauhoja
50 g margariinia sulatettuna

Täyte:
kylmäsavulohta tai
kinkkua tai
briejuustoa tai
pizzajuustoraastetta

Päälle:
½ kananmunaa
siemenseosta

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää suola ja kananmuna. Raasta joukkoon peruna.

Lisää jauhot ja rasvasula. Sekoita tasaiseksi, kimmoisaksi taikinaksi. Peitä kulho tuorekelmulla ja anna taikinan kohota sen suojissa 20 minuuttia.

Kaulitse taikinasta jauhotetulla työtasolla kaksi pyöreää levyä. Jaa ympyrät kymmeneen kolmioon. Jos haluat täyttää sarvet, jaa täytteet taikinalevyille tässä vaiheessa. Rullaa sarvet aloittamalla kolmion leveimmästä päästä. Kohota sarvia liinan alla kymmenisen minuuttia. Voitele sarvet kananmunalla, ripottele päälle siemenseos ja kypsennä 200-asteisen uunin alaosassa reilut 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti