4 annosta
300 g kukkakaalia
300 g parsakaalia pala purjon valkoista osaa
1 rkl kasvisfondia
7,5-1 l vettä
1 ruukku basilikaa
suolaa, rouhittua mustapippuria, jauhettua muskottipähkinää
2 rkl kevyt ranskankermaa
Tarjoiluun:
4 viipaletta kokojyväleipää paahdettuna ja kuutioituna
Puhdista kaalit ja purjo ja paloittele ne. Pane kasvikset kattilaan, lisää fondi ja vesi. Keitä kunnes kasvikset ovat kunnolla pehmenneet. Siirrä kattila liedeltä, riivi basilikanlehdet ja laita ne keittoon. Soseuta keitto pikasekoittimella tai monitoimikoneessa. Mausta mustapippurilla, muskottipähkinällä ja suolalla. Sekoita ranskankerma keittoon. Syö paahdettujen leipäkuutioiden kanssa. Me-lehti 01/2004
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti