Kahden kaalin sosekeitto

4 annosta

300 g kukkakaalia
300 g parsakaalia pala purjon valkoista osaa
1 rkl kasvisfondia
7,5-1 l vettä
1 ruukku basilikaa
suolaa, rouhittua mustapippuria, jauhettua muskottipähkinää
2 rkl kevyt ranskankermaa

Tarjoiluun:
4 viipaletta kokojyväleipää paahdettuna ja kuutioituna

Puhdista kaalit ja purjo ja paloittele ne. Pane kasvikset kattilaan, lisää fondi ja vesi. Keitä kunnes kasvikset ovat kunnolla pehmenneet. Siirrä kattila liedeltä, riivi basilikanlehdet ja laita ne keittoon. Soseuta keitto pikasekoittimella tai monitoimikoneessa. Mausta mustapippurilla, muskottipähkinällä ja suolalla. Sekoita ranskankerma keittoon. Syö paahdettujen leipäkuutioiden kanssa. Me-lehti 01/2004

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti